Deze populaire juweeltjes
nu ook zelf te bestellen

Karma Jewels

Juweel
Orchideeën

De KARMA Jewels collectie is een nieuwe aanwinst binnen het KARMA assortiment. Velen zijn al bekend met deze schitterende trendy planten. Onderscheidend door hun mooie en unieke tekeningen op het blad. Ook erg bekend op vele social media platforms en een populaire plant onder de echte plantenliefhebbers. De variaties zijn oneindig, en worden continue met eigen en leuke nieuwe varianten uitgebreid.

Volledig veenvrij gekweekt

 

Maak je eigen terrarium met één van deze Karma Jewels

Karma Jewels

Assortiment juweel orchideeën

Karma Jewels

Verzorgingstips en inspiratie

Karma Jewels

Fan van de KARMA Jewels, en wil je zelf aan de slag met de juweeltjes om je eigen terrarium of glas arrangement samen te stellen? Ontzettend leuk en origineel ook om iemand anders hiermee te verrassen. In dit artikel leggen we uit hoe je op een eenvoudige en leuke manier een eigen groene wereld creëert.  

Juweel Orchidee

De KARMA Jewels zijn planten waar je jaren plezier van kan hebben, mits er uiteraard een goede verzorging wordt gegeven. Wat erg belangrijk is, is dat deze juweeltjes NIET van teveel water houden. De plant heeft niet veel wortels waardoor het opnemen ook niet snel gaat. Wortelrot is dan ook de meestvoorkomende oorzaak als de plant sterft.

Juweel Orchidee

De KARMA Jewels zijn gemakkelijk in verzorging en komen van oorspong uit de regenwouden van het zuiden van Azië. Het juweel orchideeetje geeft zelf aan waar haar behoeftes liggen en dit doe je door de groei en de kleur in de gaten te houden. Zet haar op een mooie plek in het huis zodat je haar goed kan zien. Als

Hoe verzorg je de Crystallinum

De anthurium Crystallinum is een bijzondere anthurium die je niet vaak tegenkomt. Ook de planten die Karma hiervan kweekt komen uit eigen zaailingen en zijn dus uniek. Verzorging is dan ook ontzettend belangrijk omdat er relatief weinig bladeren aan zitten en je zo lang mogelijk van deze schitterende plant kunt genieten. Hieronder dan ook enkele handige tips die helpen in het verzorgingsgemak.

Lees meer »

Maak je eigen terrarium met de Karma Jewels

Fan van de KARMA Jewels, en wil je zelf aan de slag met de juweeltjes om je eigen terrarium of glas arrangement samen te stellen? Ontzettend leuk en origineel ook om iemand anders hiermee te verrassen. In dit artikel leggen we uit hoe je op een eenvoudige en leuke manier een eigen groene wereld creëert.  

Lees meer »

Water geven met WaterWick

Grown with WaterWick is de oplossing voor de optimale verzorging van je plant. Alle planten van Karma vanaf potmaat 9cm zijn standaard voorzien van een WaterWick lontje. Geen planten die te veel of te weinig water krijgen. Dit geeft buiten tijdbesparing en gemak ook verduurzaming door langer van de planten te genieten, wat een groot voordeel geeft.

Lees meer »

Hoe weet ik wanneer ik moet water geven?

Het water geven van de terrarium is in de meeste gevallen niet of nauwelijks nodig. Het heeft echter wel te maken waar de terrarium in de ruimte staat en de temperatuur. Om niet iedere keer de deksel of koepel ervan af te halen om te voelen of die droog is hebben wij een tip. 

Lees meer »

Energiegebruik

Sinds de verhuizing van het bedrijf in 2007 ligt de focus op een groene toekomst. Met de keuze om zich in het gebied ‘NEXT Garden’ te vestigen, was het met dat in het achterhoofd. Planten kweken op een verantwoorde manier en ook nog eens volledig duurzaam. Energie is een groot en gevoelig onderwerp in verduurzaming, niet alleen in de tuinbouwbouw maar overal. Om meer inzicht te geven hoe de ‘Karma’ planten worden gekweekt laten we de twee manieren zien waar gebruik van wordt gemaakt.

Lees meer »

Veenvrije planten

Met de ontwikkeling van het nieuwe teeltsysteem ‘Grown with Waterwick’ zijn er bepaalde proeven geweest op het gebied van potgrond. Omdat er veen nodig is voor het vasthouden van vocht in de bodem, was het daarom een goede test om het veen helemaal te verwijderen om te kijken wat de ‘Waterwick’-lont hierin zou kunnen betekenen. Karma is erin geslaagd om de gehele 7 en 9cm collectie in veenvrije potgrond te kweken. Een prachtige stap naar meer verduurzaming.

Lees meer »

Bloeiende kamerplanten