Middels deze vernieuwende manier van kweken, is de vochtigheid van het substraat (potgrond) in de pot altijd optimaal. Dit is de sleutel voor een gezonde sterke plant zowel bij ons op de kwekerij als bij de consument in het raamkozijn...

Grown with Waterwick

Het blauw/witte lontje (Waterwick) dat onderin de kweekpot vast zit is ontwikkelt om water op te nemen en zo in contact komt met de potgrond en de wortels. Het zorgt voor een constant contact met water en dus voeding voor de plant.

Waterbuffer

Deze innovatie is ontwikkelt door de kweker zelf waarbij er is gekeken naar duurzaamheid, functionaliteit maar bovenal verzorgingsgemak voor de consument. Het voordeel van de Waterwick begint al op het moment dat de plantjes in de kwekerij worden geplaatst in de witte kweekemmers. Hierbij zorgt de Waterwick voor een constant contact met water.

Onderin de kweekemmer zit het waterreservoir en het lontje hangt hierin waardoor het als een rietje het water naar boven zuigt. Deze kweekemmer is zo ontworpen dat het reservoir van onderuit gevuld kan worden.

De Plant in kweekpot wordt in deze emmer geplaatst waarbij de Waterwick contact maakt met het water reservoir. Naarmate de plant groeit verdampt er water wat automatisch dankzij het lontje wordt aangevuld waardoor het vochtniveau van de potgrond bij de wortels altijd gelijk is.

Dit zorgt voor een stressvrije groei van de plant omdat het niet moet wachten op voeding. Een plant die zich prettig voelt heeft veel gezonde wortels en is een stuk sterker. Hierdoor kan u als consument langer genieten van onze planten voorzien van dit handige lontje.

Verzorgingsgemak

Heb je een mooie sierpot die je wilt gebruiken? Zet er water in maar zorg dat de kweekpot niet in het water staat.

Zet de plant met kweekpot in de ompot en zorg dat het waterlontje naar beneden hangt en in contact staat met het water

Geniet van deze unieke water methode. Dit maakt het mogelijk dat je slechts 1x per 2 weken extra water hoeft te geven.

Duurzame teelt

Het begint al op het moment dat de plantjes worden gezet in de kweekpot. Hierbij zorgt de Waterwick voor een constant contact met water. De ontwikkeling van een eigen waterbuffer emmer waarin de plant met kweekpot staat is dan ook een uitvinding geweest dat deze methode geheel aansluit op de ultieme groei. In deze waterbuffer emmer zit water en het lontje hangt hierin waardoor het als een rietje het water opneemt.

Dit zorgt voor een stressvrije groei van de plant omdat het niet moet wachten voor voeding. Zoals mensen heeft ook elke plant een eigen behoefte. Het Grown with Waterwick systeem zorgt dus voor deze behoefte en zorgt voor een sterke wortelvorming waarbij de plant een sterke fundering al heeft bij aankoop in de winkel. Hierbij kan er langer genoten worden van de plant.

Al het water komt vanuit een waterbassin en word al het water 100% gerecycled wat niet gebruikt word. Het waterbassin is bedekt met meer dan 6000 drijvende zonnepanelen. Hierbij word niet alleen het water gebruikt op een duurzame manier maar word ook de energie opgewekt op een duurzame manier.