Grown with Waterwick

Het blauw/witte lontje (Waterwick) dat onderin de kweekpot vast zit is ontwikkelt om water op te nemen en zo in contact komt met de potgrond en de wortels. Het zorgt voor een constant contact met water en dus voeding voor de plant.

Waterbuffer

Deze innovatie is ontwikkelt door de kweker zelf waarbij er is gekeken naar duurzaamheid, functionaliteit maar bovenal verzorgingsgemak voor de consument. Het voordeel van de Waterwick begint al op het moment dat de plantjes in de kwekerij worden geplaatst in de witte kweekemmers. Hierbij zorgt de Waterwick voor een constant contact met water.

Onderin de kweekemmer zit het waterreservoir en het lontje hangt hierin waardoor het als een rietje het water naar boven zuigt. Deze kweekemmer is zo ontworpen dat het reservoir van onderuit gevuld kan worden.

De Plant in kweekpot wordt in deze emmer geplaatst waarbij de Waterwick contact maakt met het water reservoir. Naarmate de plant groeit verdampt er water wat automatisch dankzij het lontje wordt aangevuld waardoor het vochtniveau van de potgrond bij de wortels altijd gelijk is.

Dit zorgt voor een stressvrije groei van de plant omdat het niet moet wachten op voeding. Een plant die zich prettig voelt heeft veel gezonde wortels en is een stuk sterker. Hierdoor kan u als consument langer genieten van onze planten voorzien van dit handige lontje.