Endless Flowering bestaat uit een breed assortiment van mooie met veel passie en liefde gegroeide potanthuriums. Je herkent direct de liefde, aandacht verzorging dat elke anthurium krijgt.

Anthuriums

Onze anthuriums zijn te verkrijgen in de volgende potmaten; 9cm, 12cm, 17cm, 21cm en 27cm. Elke maat heeft zijn eigen kwaliteit en kracht. Van mini variant tot aan grote eye-catcher in de kamer.

Een nieuwe potanthurium doet er 7 jaar over om zichzelf in de markt te zetten. Dit lange proces is dan ook een voldoening om de plant eindelijk te zien in de winkels.

We hebben in onze collectie vele verschillende soorten potanthuriums. Een nieuwe trend die we zien is de speciale compacte anthurium serie (Multi flora Compacta) deze heeft een onderscheidende uitstraling, het is compact, heeft veel kleinere bloemen en heeft een volle plant opbouw. Een echte “one-of-a-kind” productgroep die exclusief bij ons verkrijgbaar is.

Verzorgingstips

Geef water naar behoefte, het hangt af van het weer buiten en de kamer temperatuur die bij elk weer anders is. Voel de potgrond goed en zolang die vochtig aanvoelt hoef je nog geen water te geven.
Zomer maanden: ongeveer een 2x per week
andere maanden: ongeveer 1x per week

Zet de anthurium dicht bij een raam voor voldoende licht. Houd er wel rekening mee dat zodra de zon fel begint te worden dat de anthurium niet midden in de zon staat want dan kan de plant brandplekken krijgen op de bladeren. Dus houd het weg bij de directe zon maar zorg wel voor voldoende daglicht. 
Zomer maanden: houd de plant weg van direct zonlicht
andere maanden: natuurlijk daglicht, dicht bij het raam

Houd de anthurium op kamer temperatuur. De perfecte temperatuur is tussen 19 en 21 graden


De anthurium is de langstbloeiende luchtzuiverende bloeiende plant en is daardoor ook een gezonde plant om in je omgeving neer te zetten. Dit is een wetenschappelijke feit dat door meerdere partijen is onderzocht waaronder ook de NASA. Dus hoe meer anthuriums hoe beter

Anthuriums zijn niet om te consumeren.

Collectie

Veelgestelde vragen

Nieuwe bloemen

Wie houd er niet van nieuwe bloemen? De anthurium geeft nieuwe bloemen ongeveer 3 keer per jaar voor een periode van 3 maanden. Er zijn enkele stappen die je kan doen…

1) Plaats de anthurium dichter bij het raam voor meer daglicht.

2) Geef het niet meer dan 1 keer per week water.

3) Koop vitamines voor je anthurium bij de lokale bloemist of tuincentra.


Beste groeiplek voor anthurium

Licht: Anthuriums houden van genoeg daglicht maar gedurende de warme zomermaanden wilt het geen direct zonlicht en kan je de plant beter wat verder van het raam plaatsen. Je herkent aan de plant of het op de juiste plaats staat door de vorming van nieuwe bloemen. Als de anthurium te donker staat dan zal die geen nieuwe bloemen geven.

Radiator: Zet de plant niet dicht bij een radiator. 

Temperatuur: De anthurium is gewend aan een temperatuur tussen de 20°C en 22° graden in onze kas. Zorg dus dat de temperatuur vand e kamer niet kouder word dan 16°C.  Een mooie ruimte waar de anthurium zich ook fijn voelt is in de badkamer waarbij de luchtvochtigheid een goede factor is. Let wel erop dat de badkamer daglicht heeft.

Anthurium overpotten

Anthuriums kunnen onder goede omstandigheden snel groeien. Dit betekend dat de plant uit zijn huidige potmaat groeit en dus een grotere pot nodig heeft.

Wat doe je dan? Zorg dat je gedurende de lente gaat overpotten omdat het licht van buiten een extra ‘boost’ geeft aan de plant en zich sneller en beter kan wortelen in de nieuwe pot. Zorg dat de nieuwe pot 25% groter is dan de vorige potmaat. Gebruik speciale anthurium grond met extra vitamines zodat het de juiste grondstoffen krijgt. Maak de grond vochtig maar let op dat je het niet te nat maakt. 


Speciale manier van bloemen of bladeren snijden?

Wanneer de anthurium onze kwekerij verlaat zijn ze door ons team al schoongemaakt waarbij we de oude bladeren en bloemen voorzichtig verwijderen. We verwijderen de bloem/blad met de volledige stengel zodat het groeiproces extra word gestimuleerd. 

U kunt ook gebruik maken van een schaar maar houd er rekening mee dat je dit voorzichtig doet zodat er geen andere bloemen of bladeren beschadigd raken.

Gele bladeren of bruine bloemen

Wanneer er gele vlekken op een of meerdere bladeren komt dan krijgt de anthurium teveel zonlicht. Probeer de plant verder van het raam af te zetten maar nog wel op een plek dat het genoeg daglicht krijgt.

Wanneer nieuwe bladeren lichtgroen blijven dan krijgt de plant te weinig daglicht en moet het dichter bij het raam geplaatst worden.

Oudere bladeren worden geel en uiteindelijk bruin. Deze kan je eenvoudig verwijderen door eraan te trekken of voorzichtig af te knippen. Het is belangrijk dat ze verwijdert worden omdat de plant dan nieuwe bloemen gaat maken.


Kan je de anthurium eten?

Een anthurium mag NIET geconsumeerd worden en mag dus niet gegeten worden. Het is een natuurlijk gekweekte plant die afkomstig is uit het tropische bos maar zoals veel andere planten kan niet alles wat groen is gegeten worden…

Als om de een of andere reden uw vriend of iemand anders het per ongeluk eet, is dit geen noodgeval, maar we raden u aan contact op te nemen met uw plaatselijke arts.