Duurzame teelt

Het begint al op het moment dat de plantjes worden gezet in de kweekpot. Hierbij zorgt de Waterwick voor een constant contact met water. De ontwikkeling van een eigen waterbuffer emmer waarin de plant met kweekpot staat is dan ook een uitvinding geweest dat deze methode geheel aansluit op de ultieme groei. In deze waterbuffer emmer zit water en het lontje hangt hierin waardoor het als een rietje het water opneemt.

Dit zorgt voor een stressvrije groei van de plant omdat het niet moet wachten voor voeding. Zoals mensen heeft ook elke plant een eigen behoefte. Het Grown with Waterwick systeem zorgt dus voor deze behoefte en zorgt voor een sterke wortelvorming waarbij de plant een sterke fundering al heeft bij aankoop in de winkel. Hierbij kan er langer genoten worden van de plant.

Al het water komt vanuit een waterbassin en word al het water 100% gerecycled wat niet gebruikt word. Het waterbassin is bedekt met meer dan 6000 drijvende zonnepanelen. Hierbij word niet alleen het water gebruikt op een duurzame manier maar word ook de energie opgewekt op een duurzame manier.