Onze Botany Collectie bestaat uit een kleine selectie tropische groene kamerplanten die we met veel zorg hebben geselecteerd. Deze planten groeien in dezelfde groeiomstandigheden als onze potanthuriums en daardoor een stevige basis om lang te genieten van deze ‘green beauties’.

Alocasia Zebrina

Deze mooie Alocasia Zebrina is bekend als een echte aandacht trekker. Op vele blogs word hier veel aandacht aan besteed. De stengels zijn mede de oorzaak van deze trend, herkenbaar door de ‘zebra’ strepen.

Een andere benaming voor deze plant is ook wel ‘olifantsoor’. Dit is zoals je wel verwacht vernoemt naar de grote bladeren.

Oorsprong

De Alocasia ‘Zebrina’ komt oorspronkelijk uit het tropische regenwoud van Zuid Oost Azië. Hier gebruikten de lokale bevolking de bladeren voor de daken van hun huis. De bladeren kunnen wel een meter lang worden en zijn daardoor ideaal tegen wind en regenbuien.

Verzorgingstips

Zet deze plant op een lichte plaats. De bladeren groeien naar het licht

Geef de plant 1x per week water. Let op dat als de grond nog vochtig voelt dat je niet teveel water geeft.

De ideale temperatuur voor de plant is tussen de 19 en 21 graden

Philodendron Shangri-La

Deze Philodendron is uniek door de compacte opbouw en de vele bladeren waarbij deze een groene oase creëert in jouw omgeving.

Deze Philodendron is uniek en een plant die gemakkelijk te onderhouden is. Een gewilde plant die een ‘jungle’ gevoel brengt.

Oorsprong

De Philodendron Shangri-La is een afstammeling van de Philodendron ‘Hope’ en komt oorspronkelijk van het tropische regenwoud van Thailand.

Verzorgingstips

Zet deze plant op een lichte plaats. De bladeren groeien naar het licht toe.
Tip: Draai elke week de plant een stukje.

Geef de plant 1x per week water. Voel eerst de grond, als deze droog is water geven.

De ideale temperatuur voor de plant is tussen de 19 en 21 graden